Ascultă:
Share:
VERSURI

Te-am omorât.
N-a venit nimeni la înmormântarea ta. Nici măcar tu. Pentru ca nu știai ca nu mai ești.
N-ai murit încă. Primești și acum flori cu număr impar.
Dar eu te-am omorât și totuși trupul tău mișcă. Mergi, urci scările, conduci mașina, dansezi și fugi de tine cu aceeași nepăsare. Și o faci cu gratie, ca și cum lumea ar fi datoare sa te admire.
Te-am omorât și nu doar o singura data. Ci de fiecare data când tu ai hotărât sa nu trăim ce suntem însemnați sa trăim. Eu te-am omorât, dar crima este a ta.
Te-am omorât și n-o sa mai ajung în rai. Oricum nu te-aș găsi acolo nici pe tine, așa ca e numai bine. Cele ca tine trăiesc zilnic în iad, în mintea lor, în piedicile puse de propriile gânduri folosite ca scuze pentru a nu înțelege fericirea.
Ce film de dragoste am fost și noi. Cum sunt alea de pe Netflix. Ne-am cunoscut fără sa vrem, am testat fericirea pe propriile inimi, am simțit ca am putea trăi ce scrie în carti, nu în ecranizarile lor proaste și la final cineva moare. În viața asta ai fost tu.
Ai murit de fiecare data când ai fugit de mine, iar de fiecare data când te-ai întors eu am fost cel care a reinviat.
De fiecare data eu am avut simptomele sfârșitului eu am suferit și tot tu ai murit.
Uneori, cântecele nu sunt altceva decat niște cimitire. Ingropam în cântece resturile a tot ce am fost vreodată. Îngropăm în ele resturi rămase dupa ce ne-am devorat și nu mai sunt decât niște cuvinte ca niște oase fără suflet. Și ne mai întoarcem la câte un cântec ca și cum am vizita mormântul cuiva drag, pentru ca nu ne putem rupe de tot de el. Nu dintr-o data. Și, cu timpul, trecem din e în ce mai rar pe-acolo. Ne rupem de ce am simțit, doar după ce ne rupe de tot, tot ce-am simțit.
Așadar când vei muri cu adevărat eu voi fi fost obișnuit deja cu sentimentul asta. Și voi veni la inmormantarea ta. Iar când va fi sa spună preotul ca cei apropiati sa arunce o mana de pământ peste sicriul tău, mă voi arunca cu totul peste el. Căci eu sunt pământ de când te știu și in mine ești îngropată pe veci.
Și cică o pisica are mai multe vieți. Pai tu, ai mai multe morți.

keyboard_arrow_up